Skip to main content

ADD-hulp

Na de diagnose is de begeleiding bij ADD voornamelijk in de vorm van coaching. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat een groep gelijkgestemden bij elkaar brengen op een andere manier effect heeft dan één op één coaching. Luisteren naar elkaars verhalen, het gevoel van herkenning en je realiseren dat je niet de enige bent die de deur achter zich dichslaat met de sleutels nog op de keukentafel. Dit laatste is vooral een voorbeeld wat mij zelf onlangs overkwam. Vlak voor aanvang van de eerste ADD training!

Het verhaal achter de eerste training effectief leven met ADD

Op 26 en 27 januari bood ik voor de eerste keer ADD hulp door middel van de training effectief leven met ADD. Ik keek er erg naar uit en vond het tegelijkertijd heel spannend. Door die spanning ontstonden er stressstoffen, waardoor mijn ADD-brein optimaal functioneerde!

Op tijd en goed voorbereid

Op donderdagavond had ik alle materialen al keurig naar de trainingslocatie gebracht en geordend. De volgende ochtend haalde ik verse broodjes voor de lunch. Ruim op tijd was ik aanwezig zodat ik nog even lekker kon rommelen.
Al snel kwam ik tot de ontdekking dat mijn mobiel nog thuis lag. Gelukkig had ik tijd genoeg, dus ik sprong op de fiets. Terug gekomen wilde ik nog even iets uit mijn fietstas pakken en toen… gooide ik in een reflex de voordeur van de trainingslocatie achter mij in het slot – terwijl de sleutel in mijn jaszak zat en mijn jas binnen aan de kapstok hing! ‘Nee, nee, nee!’ riep ik stampvoetend uit.

Een sprintje trekken om alles door te kunnen laten gaan

Over twintig minuten zouden de deelnemers arriveren. De beheerder van de trainingslokatie zou uitgerekend die dag met vakantie gaan. Afgesproken was dat ik de sleutel, na afloop van de training, bij haar door de brievenbus zou gooien. Ik trok een sprintje naar haar huis in de hoop dat ze nog niet naar het zonnige zuiden vertrokken was.
Enigszins verbaasd deed ze (gelukkig!) open. ‘Heeft u nog een reservesleutel?’ hijgde ik. Ze lachte en gaf mij snel de sleutel. Ik sprintte weer terug en vroeg me af hoelang het geleden was dat ik s’ochtends vroeg zo fysiek actief was geweest.
Zo had ik die ochtend vers van de pers een waargebeurd verhaal om mijn uitleg kracht bij te zetten. Want zo werkt dat dus. Stress maakt ADD-symptomen erger. 😉

Lekker veilig in je comfort zone blijven?

Moeten we dan elke vorm van stress voorkomen en in onze comfortzone blijven om op die manier zo min mogelijk last te hebben van je ADD? Nee, natuurlijk niet. Ik biedt ADD hulp waarbij je inzicht krijgt in je eigen functioneren waardoor je beter leert omgaan met dergelijke situaties. Ik heb genoten van de eerste training en van de mooie feedback tijdens het weekend. Dus in maart is er weer een kans voor jou (en mij) om meer te leren over stress, uitstellen, concentreren, afleiding en plannen en structureren.

ADD hulp in de vorm van de training effectief leven met ADD

Kom je naar de training effectief leven met ADD? In deze training bied ik ADD hulp in de vorm van praktijkvoorbeelden, we gaan aan de slag met uitstelgedrag en gaan we in op de copy-paste methode. Op de tweede trainingsdag gaan we aan de slag met de werking van je brein, je concentratievermogen en het vinden van balans.

Kom je ook? Ik zal ervoor zorgen dat de deur wagenwijd voor je openstaat! Lees meer >>>

Meer ADD leesvoer, tips en interessante weetjes

Lees meer over ADD en vrouwen, hoe je ondanks uitstelgedrag toch in beweging komt, het beste ADD medicijn en hulp waneer je partner ADD heeft.